عنوان : رییس دانشكده پرستاری و مامایی اهواز:باید اجازه داد كه پرستاران ، خودشان برای پرستاری و روند آموزش آن تصمیم گیری نمایند.
 ۱۳۹۶/۱۱/۱۰

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی اهواز ، ریاست این دانشکده سرکارخانم دکتر مرضیه اسدی ذاکر درسخنرانی خود در آیین تجلیل از پرستاران که روز دوشنبه 9 بهمن ماه با تاخیر یک هفته به علت وجود گرد و غبار و شرایط جوی نابسامان استان ، در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار گردید ، ضمن تبریک روز پرستار و زاد روز تولد حضرت زینب (س) بانوی صبر و تقوا که حماسه پایداری ایشان بر تارک تاریخ تا ابد نقش بسته است ، گفت : همانطور که آن حضرت به عنوان مدافع حرم اهل بیت و رسالت به گونه ای عمل کرد که هر انسانی را صرف نظر از دین و آیینی به تعظیم وا می دارد ما نیز بتوانیم از حریم انسان و انسانیت در سخت ترین شرایطی که افراد به مراکز درمانی – مراقبتی مراجعه می کنند ، دفاع کنیم .
وی گفت : برای پرستاران نقش های مختلفی تعریف شده ، از جمله آن ها مشاور ، مدیر ، رهبر ، معلم ، هماهنگ کننده Cordinator، محقق ، نوآور و Advocacy یا مدافعه می باشد.
اسدی ذاکر گفت : دفاع از حقوق مددجویان در مقابل هرگونه صدمه احتمالی ، از انسان هایی که غالبا دردمند و مشکلات سلامتی (جسمی ، روحی و معنوی ) دارند ، دفاع از آن ها در مقابل بی عدالتی در حوزه سلامتی و اجتماعی و حتی دفاع در مقابل خودمان و تیم مان از وظایف پرستاران است.ما به عنوان وکلای مددجویان چه بیمار و چه سالم هستیم .
وی خاطر نشان کرد : لازمه ایفای نقش ، وجود اتونومی و اتوریتی تصمیم گیری است که یکی از ویژگی های یک حرفه از جمله حرفه پرستاری است .پرستاران بیشترین تماس و تعامل را با بیماران دارند.
اسدی ذاکر در ادامه گفت : تاریخچه پرستاری مدرن در ایران بیشتر از یکصد سال است و اولین آموزشگاه پرستاری در سال 1294 در ارومیه تاسیس شد ، صلاح نیست که ما عقب گرد داشته باشیم . پرستار بیمارستانی در این دوره معنا ندارد مگر می شود پرستاری دانشکده ای و بیمارستانی را از هم جدا کرد ؟
رییس دانشکده پرستاری و مامایی اهواز گفت : امروزه پرستاری یک شغل نیست بلکه یک حرفه است. لازمه یک حرفه داشتن base علمی ، داشتن قدرت و اختیار ، خدمت نوعدوستانه ، داشتن کدهای اخلاقی ، روند اجتماعی شدن طولانی مدت و داشتن اتونومی و پاسخگویی به مردم است.
عضو هیئت علمی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت : پرستاری به سمت تخصصی تر شدن پیش می رود . نباید تصور کرد که می شود با دادن دوره های کوتاه مدت 6 ماهه یا یکساله پرستار ارزان قیمت تربیت کرد و مردم جامعه را به دست افراد بدون تخصص کافی سپرد که در آینده می تواند تهدید کننده سلامت کل جامعه باشد. پرستاران ما علیرغم اینکه تحت فشار هستند ولی وظایف خود را در قبال مددجویانشان انجام می دهند. باید اجازه داد که پرستاران ، خودشان برای پرستاری و روند آموزش آن تصمیم گیری نمایند.
وی در پایان گفت : پرستاران در دنیا در دو حوزه اصلی بیمارستان و سلامت جامعه فعالند که هر دو حوزه در وضعیت سلامت و بیماری مهم هستند و دنیا به سمت ارتقائ سطح سلامت پیش می رود ما نیز باید همسو شویم.