عنوان : مصاحبه با رئیس و معاون آموزشی دانشكده در آستانه برگزاری آیین نكوداشت پنجاهمین سال تاسیس دانشكده پرستاری و مامایی اهواز
 ۱۳۹۷/۱۲/۰۷

در آستانه پنجاهمین سال تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی اهواز، شنبه 4 اسفند ماه، روابط عمومی دانشکده با دکتر اسدی ذاکر رئیس دانشکده و دکتر جهانی معاون آموزشی دانشکده، به گفتگو نشستند.

دکتر اسدی ذاکر رییس دانشکده پرستاری و مامایی اظهار داشت: این مراسم به مناسبت گرامیداشت پنجاهمین سال تاسیس دانشکده و به پاس 50 سال خدمت اساتید و فرهیختگان و 50 سال تجربه آموزش و تربیت نیروی کار در رشته های پرستاری، مامایی، اتاق عمل، بیهوشی و فوریت های پزشکی  در دانشکده پرستاری برگزار خواهد شد.

ایشان افزودند: دانش و عملکرد نیروهای جوان امروز بر پایه دانش و تجربه پیشکسوتان این حوزه بسط و گسترش یافته است از این رو معرفی عملکرد گذشتگان به نسل جوان امروز از اهمیت بالایی برخوردار است. ما در این مراسم برآنیم که از بزرگان و فارغ التحصیلان دانشکده تجلیل به عمل آید  و با معرفی صاحبان اندیشه در این حوزه،  فضایی برای تجدید خاطرات و یادآوری زحمات و وقایع سال های گذشته ایجاد شود.

وی با اشاره به تاریخچه تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: این دانشکده ادغام یافته دو آموزشگاه عالی پرستاری وزارت علوم و آموزشکده پرستاری و مامایی وزارت بهداری سابق در سال 1365 می باشد. آموزشگاه عالی پرستاری دانگشاه در سال 1347 با پذیرش 20 دانشجو دختر پرستاری د مقطع معادل لیسانس (سه ساله) و به دنبال آن دو دوره پاره وقت 6 ساله در محل باغ معین شروع به کار کرده و در سال 1350 تبدیل به مقطع لیسانس 4 ساله گردید. هر دو مرکز به طور موازی دانشجوی پرستاری و مامایی تربیت  می کردند. آموزشکده پرستاری و مامایی بهداری با پذیرش محدود مقاطع کاردانی و کارشناسی پرستاری و مامایی در بخشی از مرکز بهداشت شرق (هفده شهریور) و بعد در جنب بیمارستان سینا دایر بود.

وی با اشاره به دوره هشت ساله جنگ و حضور فعال بسیاری از اعضای هیأت علمی، مربیان، کارکنان و دانشجویان در جبهه­های جنگ و بیمارستان های سطح شهر و امدادرسانی به رزمندگان و مجروحان جنگی گفتند: اولین دوره طرح اعزام نیروی انسانی به جبهه به صورت طرح شش ماهه جهت فارغ التحصیلان سال 1366 اجرا شد.

رئیس دانشکده با بیان اینکه آموزشگاه عالی پرستاری به مدت 3 سال پرستارانی را تربیت می کرده اند، ادامه داد: در سال 50 این دوره آموزشی تربیت پرستار به 4 سال افزایش یافت.

دکتر جهانی معاون آموزشی دانشکده در راستای عملکرد آموزشی و پژوهشی دانشکده بیان کردند: گروه آموزش مامایی هم از سال 1362 با پذیرش 14 دانشجو که از رشته های مهندسی تغییر رشته داده بودند شروع بکار نموده و پس از انقلاب فرهنگی در سال 1363 با اولین کنکور علوم پزشکی اهواز در مقطع کاردانی دانشجو پذیرفت. دانشکده در رشته کارشناسی پیوسته مامایی برای نخستین بار از سال 1366 و در رشته کارشناسی ناپیوسته مامایی از سال 1368 جذب دانشجو داشته است. از سال 1372 دوره شبانه اتاق عمل در مقطع کاردانی دایر شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشکده پرستاری گفت: نخستین دوره جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری و بیهوشی از سال 67 و کارشناسی ارشد مامایی با دو گرایش آموزش مامایی و آموزش بهداشت مادر و کودک از سال 1370 بود. در سال 87 نیز دوره دکتری تخصصی پرستاری و در سال 95 دوره دکتری تخصصی مامای بالینی پذیرش دانشجو داشته ایم.

معاون آموزشی دانشکده اذعان کرد: راه اندازی و توسعه مجله دانشکده با عنوان «مراقبت بیماری های مزمن اهواز»، راه اندازی و تجهیز مرکز مهارتهای بالینی و مراکز تحقیقاتی با عناوین مرکز تحقیقات پرستاری بیماری های مزمن، مرکز تحقیقات منوپوز و آندروپوز و مرکز تحقیقات ارتقاء سلامت باروری از جمله اقدامات انجام شده در این دانشکده بوده است.

دکتر جهانی در پایان سخنان خود گفت: تا کنون 6790 دانشجو از این دانشکده فارغ التحیصل شده و در حال حاضر 1200 دانشجو در مقاطع مختلف در دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

در ادامه رئیس دانشکده گفتند: مدعوین در مراسم، نمایندگان وزارتخانه، معاونین و مسئولین دانشگاه، رؤسای دانشکده ها، رؤسا و مترون های بیمارستان ها، اعضای هیأت علمی، دانش آموختگان، دانشجویان و سایر کارکنان دانشکده می باشد.