شنبه, 16 فروردين 1399
  • تاريخ :
     ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
  • کد خبر : ۸۰۳۸۲
رئیس دانشكده پرستاری و مامایی اهواز: پرستاری تنها یك حرفه نیست بلكه مجموعه ای مهارت، علم و هنر است
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی اهواز در مراسم تجلیل از مقام پرستار گفت: پرستاری تنها یک حرفه نیست بلکه مجموعه ای مهارت، علم و هنر است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی اهواز، سه شنبه ۱۰ دی ماه ۹۸، مراسم گرامیداشت مقام پرستار با حضور دکتر فرهاد ابول نژادیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهران ورناصری معاون درمان دانشگاه، دکتر مرضیه اسدی ذاکر رئیس دانشکده پرستاری و مامایی، جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی، تعدادی از اعضاء هیئت علمی دانشگاه، روسای بیمارستانها، جمعی از پرستاران کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه برگزار شد.

دکتر اسدی ذاکر ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت زینب (س) و روز پرستار به همه جامعه  درمانی بخصوص پرستاران گفت: انتخاب روز میلاد این بانو بزرگوار به عنوان روز ملی پرستار  با توجه به ویژگی شفقت در این بزرگوار بسیار به جا و مناسب است. وی افزود پرستاری تنها یک حرفه نیست بلکه پرستاری مجموعه ای مهارت، علم و هنر است. او ادامه داد در زمان تجلیل از این عزیزان همگان به صبوری و شفقت آنها اشاره دارند در حالی که رشد ثانیه افزون علم و تکنولوژی در حوزه بالین شامل حال این گروه بزرگ از تیم سلامت کشور نیز می شود و اگر ما خواهان ارتقا سلامت در جامعه هستیم می بایست پویایی علمی و هنری این گروه را در نظر داشته باشیم.

وی با اشاره به صحبت دکتر ابول نژادیان سرپرست دانشگاه -تیم مراقبت درمانی به جای تقابل باید تعامل داشته باشد- گفت: تیم بزرگ درمان شامل پزشکان، پرستاران، همکاران فوریتها، بهیاران و سایر همکاران حوزه پیراپزشکی حتی در زمان دانشجویی نیز باید روحیه کمک و همکاری را در خود حفظ کنند و بدانند در این امر خطیر هیچ گروهی بر گروه دیگر رحجان ندارد و همه در سطوح مختلف مشغول ارائه خدمات درمانی و مراقبتی هستیم.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی ادامه داد: یکی از آفت های شغلی در تمام دنیا فرسودگی شغلی است و حرفه پرستاری نیز از این آفت در امان نیست و متاسفانه در بین پرستاران کشور این شاخص 4 برابر سایر حرف می باشد. چنانچه در سطح کلان خواستار ارتقا سلامت جامعه هستیم باید همه دستگاه های کشوری کمک کنند تا سطح رضایتمندی شغلی پرستاران که رابطه عکس با فرسودگی شغلی دارد، افزایش یابد.

دکتر اسدی ذاکر در بخش از سخنان خود گفت که پرستاری در ایران نیز مانند دنیا به سمت تخصصی شدن پیش می رود بطوری که تا سال 97 فقط یک گروه رسمی برای این رشته توسط وزارت بهداشت در نظر گرفته می شد و اکنون 4 گروه تخصصی (پرستاری داخلی جراحی، پرستاری کودکان، پرستاری روان و پرستاری سلامت جامعه) توسط وزارت بهداشت تصویب شده است.

وی گفت: در جوامع پیشرفته بر نقش پرستار متخصص تاکید بسیار می شود بطوری که بیمار در مراجعه اولیه، توسط این دست از پرستاران ارزیابی می شود و سپس به تیم درمان ارجاع می شوند و این امر از میزان کار پزشکان به شکل چشمگیری می کاهد.

دکتر اسدی ذاکر افزود وجود معاونت پرستاری در سطح وزارت و سازمان نظام پرستاری نشان اهمیت و پویایی این حرفه است.

وی در پایان با اشاره به یکی از موارد اعتباربخشی دانشگاه در خصوص اینکه مترونهای بیمارستانها باید از اعضای هیات علمی باشند گفت: پرواضخ است که افراد شاغل در بیمارستانها به سبب اشراف بیشتر به سازمان بیمارستان و تجارب بالینی، مناسب این سمت هستند و این مورد را یک امتیاز برای افراد شاغل در بیمارستانها که واجد تحصیلات و تجارب بالاتری نسبت به همکاران خود هستند، دانست زیرا بخشی از سهمیه فراخوان جذب هیات علمی به این عزیزان اختصاص می یابد و امید است که از این فرصت برای پر کردن خلا و شکاف بین آموزش بالینی و تئوری استفاده شود و همچنین توصیه کردند در این خصوص با عجله تصمیم گیری نشود تا این فرصت به تهدید بدل نگردد.

V5.5.2.0